Sanığın müşteki ile birlikte aynı iş yerinde çalıştığı ve olay günü iş yerinde müştekinin çantasının içinde bulunan şifresini daha önceden bildiği kredi kartını alıp ATM’den para çektiğinin anlaşılması karşısında, sanığın müştekiye ait banka kartını müştekinin rızasına aykırı olarak elinde tutmuş olması, ekonomik değeri bulunduğu konusunda kuşku bulunmayan menkul mal niteliğindeki banka kartı ile başka bir ATM cihazına gidip para çekmesi şeklinde gerçekleştirdiği eylemlerinde banka veya kredi kartının kötüye kullanılması suçu yanında hırsızlık suçunun da oluşacağı gözetilmelidir.

Sanığın müşteki ile birlikte aynı iş yerinde çalıştığı ve olay günü iş yerinde müştekinin çantasının içinde bulunan şifresini daha önceden bildiği kredi kartını alıp ATM’den para çektiğinin anlaşılması karşısında, sanığın müştekiye ait banka kartını müştekinin rızasına aykırı olarak elinde tutmuş…

Hırsızlık ve araca zarar verilmesi nedeniyle de mala zarar verme suçlarından hükümlülerin mahkûmiyetine karar verilmiş ise de; hırsızlık suçunun konusu ile mala zarar verme suçunun konusunun aynı olması ve korunan hukuki yararın tek olması karşısında; ayrıca mala zarar verme suçu oluşmaz.

Hırsızlık ve araca zarar verilmesi nedeniyle de mala zarar verme suçlarından hükümlülerin mahkûmiyetine karar verilmiş ise de; hırsızlık suçunun konusu ile mala zarar verme suçunun konusunun aynı olması ve korunan hukuki yararın tek olması karşısında; ayrıca mala zarar verme suçu…

Dava dilekçesinde talep konusu yapılmayan bir işçilik alacağı, dava konusu alacaklarla aynı veya birbirine benzer sebeplerden doğmak şartıyla, ayrıca bu alacağa ilişkin peşin harç yatırılmak kaydıyla kısmi ıslahla talep edilebilir.

Dava dilekçesinde talep konusu yapılmayan bir işçilik alacağı, dava konusu alacaklarla aynı veya birbirine benzer sebeplerden doğmak şartıyla, ayrıca bu alacağa ilişkin peşin harç yatırılmak kaydıyla kısmi ıslahla talep edilebilir. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Esas No: 2022/10541Karar No: 2022/10151Karar Tarihi:…

Düğün organizasyonu için düzenlenen sözleşmede “Alınan kaparo iade edilemez. Merasimden vazgeçildiği takdirde aynı tarihli gün ve saat satılmaz ise anlaşmadaki ücret tam alınır.” şeklindeki madde haksız şart olup geçerliliği yoktur.

Düğün organizasyonu için düzenlenen sözleşmede “Alınan kaparo iade edilemez. Merasimden vazgeçildiği takdirde aynı tarihli gün ve saat satılmaz ise anlaşmadaki ücret tam alınır.” şeklindeki madde haksız şart olup geçerliliği yoktur. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Esas No: 2021/6310Karar No: 2021/11809Karar Tarihi:…